RUBY RED
sivu luotu 161207- Ruby Red, "Ruby", VH-38427
- Hannover
- Tamma
- Ruunikko, 167 cm
- Syntynyt 20.12.2007, , VARL
- Koulupainotus
- Omistaja Pete M.
- Kasvattanut Kati K.
- ko. vaativa A-B
- ei tarjolla jalostukseen
- 0 KRJ sijoitusta
- 0 sertiä

RUBYN PÄIVÄKIRJA JA KISATIIVISTELMÄ
Rybyn hoitajana toimii waldo ja heidän yhteisistä hetkistään voit lukea täällä

Monilla ihmisillä on tietty hevosrotu tai -tyyppi, jota he palvovat. Kuulutko niihin, joiden mielestä puoliveriset ovat jumalia? Ruby on hevonen joka palvoo itse itseään ja rotuaan. Mitä voimme tästä päätellä.. Oikein, Ruby on tamma täynnä itserakkautta.

Ei, ei Ruby silti ole mikään ilkeä hevonen. Tamma kyllä tietää oman paikkansa, mikä on ihmisten alapuolella, mutta kuvittelee välillä päänsä sisällä muuta ja käy hankalaksi. Ruby on kova uhkailemaan, mutta kunniottaa ihmistä sen verran, ettei ikinä vahingoittaisi tahallaan ketään. Rubyn mielestä on hauska pelotella hoitajia, etenkin nuorempia ja kokemattomia jos niitä sen karsinaan eksyy. Tammaa ei anneta vieraille hoidettavaksi, sillä Ruby stressaantuu vieraista ihmisistä todella nopeasti. Hevonen kyllä tulee toimeen mm. kisapaikoilla, näyttelyissä ja valmennuksissa, kunhan se tuttu ja rakas ihminen on lähellä.

Entäs Rubyn ratsastettavuus? Tamma on todella kömpelö esteillä. Ruby lähes pelkää niitä ja sitä on välillä vaikea saada hyppäämään. Kuitenkin "luonnollista hyppykykyä" pidetään yllä esimerkiksi irtohypyttämällä, josta Ruby tykkää erityisen paljon! Kouluradalla Ruby sitten onkin elementissään. Ratsastaessa tamma ei enää ole niin tarkka kuka selästä ohjailee, kunhan osaa ohjata. Ruby on siinä mielessä herkkä, että sille kelpaavat vain täydelliset avut, vaikka se ymmärtäisi vähemmästäkin. Tämä saattaa tuoda vieraalle ratsuttajalle kiperiä tilanteita. Hevonen ei kuitenkaan vaadi mitään potkuja kylkiin tai suusta repimistä, ehei. Laukkapohkeen on vain osuttava juuri oikeaan kohtaan ja pidätteen täytyy olla juuri oikein pituinen ja voimakas. Tuttu ja osaava ratsastaja hallitsee tilanteen helposti.

isä Blackthorn GER
24 KRJ sijoitusta, 1 KRJ-Cup sijoitus
isänisä Exoskeletal
isänemä Siren In Filth
emä Roulette IV
40 KRJ sijoitusta
emänisä Killmylady
emänemä Roulette III
Jälkeläiset

Hevosen nimi

Paras prosentti:
KRJ sijoituksia: 1

05.01.2008 KRJ / kutsu - vaativa A - 2/30
00.00.0000 KRJ / kutsu - luokka - sijoitus
00.00.0000 KRJ / kutsu - luokka - sijoitus
00.00.0000 KRJ / kutsu - luokka - sijoitus
00.00.0000 KRJ / kutsu - luokka - sijoitus

00.00.0000 Järjestäjä, serti, pt. Pää Tuomari
00.00.0000 Järjestäjä, serti, pt. Pää Tuomari
00.00.0000 Järjestäjä, serti, pt. Pää Tuomari


Ruby oli kouluvalmennuksessa Höstenissä 23.12.2007.
Ruby oli heti alusta alkaen mukavan rennon oloinen ja käynti sekä ravi olivat elastisen letkeitä. Se keskittyi hyvin ratsastajaansa kuunnellen apuja. Kääntämisharjoitus sujui teillä oikeastaan alusta asti oikein hyvin. Tamma oli selvästi hyvin herkkä avuille, eikä sitä oltu päästetty aiemminkaan ohjalle "roikkumaan". Käytit hyvin johtavaa ohjasotetta apuna asetuksissa. Suoristaminen keskihalkaisijan loppupätkälle tuotti ensin hieman ongelmia Rubyn jäädessä voltin jäljiltä hieman vinoon, jolloin etupää tuli keskihalkaisijan uraa ja takapää jäi hieman oikealle. Täsmällisemmillä avuilla tämäkin korjaantui ja harjoitus alkoi sujua mallikkaasti. Laukassa Ruby tuli hyvin ja tasapainoisesti suoraan. Puolipidätteitä käytit täsmällisesti ja tamma otti ne hyvin vastaan. Hyvä!

ulkoasu © Pete, kuvista kiitos KK ja muusta grafiikasta The Inspiration Gallery